Palvelut

Suun hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä osa kokonaisterveyttä. Kokeneet hammaslääkärimme, suuhygienistimme ja hammashoitajamme tarjoavat hammashoitoa juuri sinun tarpeitasi varten. Säännölliset suun tarkastukset ennaltaehkäisevät hammasvaivoja, ja ajoissa havaittu ongelma on aina helpompi korjata. Suositeltu tarkastusväli on 1–3 vuotta, mutta hammaslääkäri tekee arvion seuraavan tarkastuksen ajankohdasta aina yksilöllisesti.Vuositarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaat, suun limakalvot ja ikenet. Röntgenkuvauksella voidaan havaita paikkojen alla, hammasjuuressa tai leukaluussa piilevät ongelmat ja näkymättömissä olevat hoitotarpeet. Tarkastuksen ja röntgenkuvan avulla hammaslääkäri tekee arvion jatkohoidon tarpeesta ja seuraavan tarkastuksen ajankohdasta. Tarkastuksen yhteydessä saat lisäksi kotihoitovinkkejä suun terveyden ylläpitoon.

Yleishammashoidon piiriin kuuluvat:

  • Säännölliset hammastarkastukset
  • Hampaiden paikkaus
  • Juurihoidot
  • Hammassärky tai muu akuutti hoidontarve
  • Tavanomaiset hampaan poistot

Amelodentissä hoidetaan kaikenikäisten suun terveyttä. Onnistunut hammashoito lapsuudessa luo hyviä kokemuksia ja kannustaa suun terveyden ylläpitoon myös myöhemmällä iällä. Ikääntyvillä suun kunnosta huolehtiminen korostuu lisääntyvien perussairausten ilmentymisen myötä. Ikääntyminen myös lisää suun kuivumisesta aiheutuvia ongelmia.

Vastaanotollamme on käytössä Kelan suorakorjausjärjestelmä.

Menetettyjä tai puuttuvia hampaita voidaan korvata protetiikan keinoin. Hammasproteeseja tehdään irrallisilla tai kiinteillä rakenteilla. Irtoproteesien runko rakennetaan akryylimuovista tai metallista, tavoitteena mahdollisimman pysyvä lopputulos ja hyvä purenta. Osaproteeseille saadaan lisäkiinnitystä jäljellä olevista omista hampaista, kokoproteesien pysyvyyttä parannetaan implanteilla. Kiinteillä siltarakenteilla korvataan yksittäisiä tai useampia puuttuvia hampaita.
Virheellinen purenta, hampaiden narskuttelu ja jotkin perussairaudet, kuten reuma, aiheuttavat leuan alueen niveliin ja lihaksiin kiputiloja ja toiminallisia haittoja. Tyypillisiä purentafysiologisia oireita ovat pään alueen lihaskivut ja leukanivelen toimintahäiriöt ja naksumiset. Hammaslääkärimme tekevät silmämääräisten tarkistusten lisäksi myös erilaisia kuvantamistutkimuksia kiputilojen ja purentaongelmien selvittämiskeksi. Syiden selvittyä ongelmia hoidetaan esimerkiksi kuntoutuksella ja purentakiskohoidolla.

Viisaudenhampaiden poistot ja hammasimplanttien istutukset ovat yleisimpiä suukirurgisia toimenpiteitä. Suukirurgian erikoishammaslääkärit tekevät myös suun pehmytkudosten muotoiluja proteesien hyvän istuvuuden varmistamiseksi. Lisäksi vastaanotolla otetaan koepaloja ja poistetaan hammasjuurien tulehduspesäkkeitä. Suurin osa toimenpiteistä tehdään paikallispuudutuksessa, jolloin toimenpiteet ovat nopeita ja toipuminen alkaa pian. Mikäli hoito jännittää kovasti tai toteutetaan hyvin laajoja hammaspuutosten korjauksia, suukirurgiset toimenpiteet voidaan tehdä myös nukutuksessa.Vaurioitumisesta aiheutuneet tai synnynnäiset hammaspuutokset saadaan usein korjattua parhaiten implanttihoidon avulla. Implanteilla – eli hampaan keinojuurilla – pystytään rakentamaan laajojakin purennan korjauksia, eikä valmista implanttihammasta pysty erottamaan omasta hampaistosta.

Implantin luutumisaika vaihtelee muutamasta viikosta 4–5 kuukauteen. Hammaskruunu valmistetaan implantin päälle paranemisen jälkeen. Paranemisen ajaksi voidaan valmistaa väliaikainen rakenne esteettistä ja toiminnallisista syistä. Kun hammaskruunun valmistuksessa käytetään CEREC-laitteistoa, hammaspuutos voidaan korjata jopa yhden vastaanottokäynnin aikana. Suukirurgian- ja protetiikan erikoishammaslääkärit toteuttavat huolellisesti suunnitellut implanttihoidot yhteistyössä.

Amelodentissä käytetään keraamisten täytteiden tekemiseen CAD-CAM –tekniikkaa hyödyntävää CEREC-laitteistoa. CERECin avulla voidaan hoitaa hammasvaurioita aina pienistä täytteistä laajoihin purennan korjauksiin.Pienten CEREC-täytteiden avulla voidaan korjata hampaan väriä, asentoa tai lohkeamia. CEREC-kruunulla voidaan vahvistaa juurihoidettua hammasta ja kohentaa sen ulkonäköä. Kruunu myös suojaa ympäröiviä hampaita reikiintymiseltä. CERECillä valmistettu hammaskruunu on pitkäikäinen ratkaisu juurihoidetulle tai useaan kertaan paikatulle hampaalle ja mikä parasta, se istuu täydellisesti omaan purentaan. Jos myös hampaan juuri on vaurioitunut, koko hammas voidaan korvata leukaluuhun kiinnitettävällä keinojuurellisella kruunulla eli implantilla tai ympäröiviin hampaisiin sementoitavalla hammassillalla.

Potilaamme kiittelevät CERECillä toteutettuja hammasrestauraatioita, jotka valmistuvat yhden vastaanottokäynnin aikana. Hampaat ovat toimintakunnossa heti toimenpiteen jälkeen, ja CEREC-laitteen avulla valmistettu täyte on aina oman hampaan värinen ja tuntuu samalta kuin oma hammas.

Lue lisää CERECistä blogistamme tai ota yhteyttä vastaanotollemme p. 010 197 032.

Ientulehdukset voivat olla hyvin pinnallisia, mutta pahimmillaan ne ulottuvat syvälle luuhun saakka. Silloin hampaiden kiinnitys on vaarassa, ja laaja tulehdus on uhka koko yleisterveydelle. Ienalueen tulehduksia aiheuttavat itsehoidon laiminlyönnin lisäksi mm. jotkin lääkkeet. Säännöllisissä hammastarkastuksissa tutkitaan hampaiden kunnon lisäksi myös hampaiden tukikudosten tila.Amelodentissä hoidetaan iensairauksia aina hammaskiven poistosta leikkaushoitoon. Leikkaushoitoa vaativat esimerkiksi syvälle edenneet tulehdukset ja hankala ienten vetäytyminen.

Suuhygienistit ovat suu- ja hammassairauksien ennaltaehkäisyn ammattilaisia. He huolehtivat yhdessä hammaslääkärien kanssa iensairauksien hoidosta ja antavat myös sinun hampaasi huomioivia kotihoitovinkkejä suun terveyden ylläpitoon. Suuhygienistin vastaanotolla tehdään hammaskivien ja värjäymien poistoja sekä hampaiden valkaisuja. He hoitavat myös hammaskorujen kiinnityksen.

Työnantaja voi halutessaan korvata työntekijälle työterveyshuollon lisäksi myös hammashoidon kustannuksia. Suun terveydestä huolehtimiseen kannustaminen ylläpitää työntekijöiden yleisterveyttä ja sitouttaa yritykseen positiivisella tavalla. Kun hammashoidon kustannusten korvaus perustuu sopimukseen, se on työantajalle verovähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle veroton etu.

Työterveyshammashuollon sopimus tehdään työnantajan ja Amelodentin välille. Sopimuksen sisältö määritellään yhdessä työnantajan kanssa. Sopimuksen tulee kattaa koko henkilökunta, ja sopimuksessa täytyy mainita, kuinka paljon hoitoa korvataan. Määrän on oltava kohtuullinen, mutta itse hoitotoimenpiteitä ei ole rajattu. Hammashoidosta saa myös normaalin käytännön mukaisesti Kelan korvauksen.

Kysy lisää työterveyshammashuollosta ja sopimuksen tekemisestä vastaanotoltamme p. 010 197 032.

Hammaslääkärin vastaanotolle tulo jännittää isoa osaa potilaista, eikä hammashoitopelkokaan ole mitenkään tavatonta. Mahdollisista huolista ja peloista kannattaa kertoa jo aikaa varatessa, silloin hoitohenkilökuntamme osaa varautua hoitotilanteeseen ennakolta. Jos esimerkiksi puuduttaminen jännittää, voidaan käyttää pintapuudutusta ennen varsinaisen puudutteen laittoa.